ELS CLUBS

Fundat l'any 2004 per Òscar Cadiach, alpinista de renom i prestigi mundial, amb vocació de difondre els valors de la muntanya en l'àmbit didàctic, de seguretat i responsabilitat en totes les seves variants. D'arrels fortament tarragonines però obert a tots els amants de la muntanya, actualment compta amb més de dos-cents socis, de pàgina web: www.clubalpik2.org i presència a Facebook.

De manera coherent amb el seu caràcter divulgatiu, el club ofereix un programa setmanal de sortides socials i de cursos d'iniciació de les diferents modalitats muntanyenques. Des de l’any 2008 organitza el Cicle de Conferències de Muntanya a la Diputació de Tarragona, amb temàtiques didàctiques de grans alpinistes, exploradors i aventurers, relacionats amb la muntanya. Realitzant al mateix temps exposicions d’alpinisme i muntanyisme.

La UEC d’Horta neix el 1935 però degut a la repressió franquista no en queda cap constància de les activitats realitzades. L’entitat reneix el 1952 especialitzant-se  en les curses populars. El 1952 s’organitzà la 1ª edició de la Marxa Dufour d’orientació i regularitat que és repe tí fins el 1994. També el mateix any es realitzà la 1ª edició del Campament del Banderí a Collserola. 

Actualment s’organitzen activitats per a socis de totes les edats i condicions. Disposa de Secció de Senders, Muntanya,  Alta Muntanya i Escalada. L’àmbit predilecte és Catalunya i els Pirineus però també es realitzen expedicions als Alps, Andes i Himàlaia. El 2012 va ser un any especial doncs es va assolir l’Everest de la mà del soci Jesús Morales. Tanmateix la prova reina és la Marató i Mitja Marató de Collserola, la qual arriba el proper octubre a la XX edició.

Fundat per Jordi Cardona l’any 1984, en el si del Centre d’Esplai Refugi i coma resposta a la necessitat de donar una sortida a tot aquell jovent adolescent que cercava nous reptes i horitzons. El centre compta amb un centenar de socis i disposa d’un bloc on s’ho reflecteix tota l’activitat realitzada: http://femcesp.blogspot.com.es/ 

En un poble amb molta tradició muntanyenca però no tanta en escalada i alta muntanya, ben aviat sorgir la necessitat de créixer en la formació de les deferents tècniques de l’alpinisme, organitzant a través de l’ECAM diversos cursets d’escalada, alpinisme i esquí de muntanya. Organitza de forma periòdica sortides de tots els nivells i per a tot tipus de gent, essent però l’activitat de més prestigi i participació la Caminada de Sta. Perpètua al Tibidabo que enguany ha celebrat la seva 25quena edició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada