PRIMERA ASCENCIÓ

El 1954 es fa la primera temptativa d'ascensió per Karl Herrligkoffer. Intentaren l'ascensió a la tardor, però les primeres tempestes d'hivern els obligaren a retirar-se quan estaven a 6.900m. El 1957 s'aconseguirà la primera ascensió al cim el 9 de juny per una expedició austríaca dirigida per Marcus Schmuck i formada per Fritz Wintersteller, Marcus Schmuck, Kurt Diemberger i Hermann Buhl.


Era una expedició lleugera, formada per 2 cordades i no empraren oxigen. A primers de maig arribaren a Concòrdia i van preparar l'ascens per l'aresta oest. El 21 de maig ja havien muntat els Camps I (5.800m) i II (6.400m). El 28 de maig muntaren el Camp III (6.950m) i l'endemà intentaren fer el cim, però hagueren de fer-se enrere quan sols els faltava 1 hora d'ascens i 15 metres de desnivell perquè era massa tard.


El 8 de juny tornaren al Camp III i l'endemà, a les 3h 30' del matí marxaren cap al cim, cosa que aconseguiren a les 17h. Buhl hi arribà a les 19h' i es convertia en el primer alpinista en fer dues primeres ascensions a un vuit mil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada