diumenge, 20 de juliol del 2014

L'HORA DE LA VERITAT

Ha arribat l’hora de la veritat, es confirma que demà iniciarem l’ascens per a fer l’atac al cim que es preveu pel dijous 24 de Juliol entre les 8 i les 12 del matí hora nostra, les 5 i les 9 del matí hora de Catalunya. La previsió per aquest  dia és de sol i amb vent màxim de 20 km/h, unes condicions molts bones. La previsió pel 25, 26 i 27 també és de bon temps la qual cosa permet assegurar un descens amb tranquil·litat i seguretat.

Amb nosaltres pujaran un mínim de 6 xerpes nepalesos, quatre dels quals aniran per davant obrint traça, recol·locant les cordes fixes que s’hagin malmès i assegurant els trams que es considerin necessaris. Els altres dos seguiran el grup per ajudar a muntar tendes, fondre neu i ajudar en tot el que calgui. Al camp 3 hi tenim ja tres bombones d’oxigen per a us mèdic i una extensa farmaciola per ajudar a algú en cas de necessitat. Qualsevol persona que es retiri, si és el cas, es farà sempre acompanyat d’un xerpa fins que estigui en zona segura.

Una més que justa aclimatació i un refredat de cavall que fa cinc dies que arrossego ha fet que hagi pres la decisió personal de quedar-me al camp base i no fer l’intent d’atac al cim. Ha sigut una decisió difícil, però finalment s’ha imposat la prudència i la seguretat personal, si un vuit mil ja és complicat en plenes facultats crec que no val la pena temptar la sort sinó s’està al 100%. Per fortuna la resta dels companys es troben en perfectes condicions.


Com sempre hem defensat una expedició és un treball en equip i només que un de nosaltres assoleixi l’objectiu ja podrem dir que l’èxit és de tots. Si no es fa cim tampoc serà un fracàs, haurà sigut una experiència única i un aprenentatge brutal per a futurs reptes.

3 comentaris:

  1. Bona reflexió. Bona decisió. Enhorabona.

    ResponElimina
  2. Jordi, moltes grácies per l'informació, i enhorabona p'el seny. M'en faig carrec que no ha de ser una decissió fàcil aquesta que has pres, hi ha molta il.lusió i preparació darrera d'un projecte com aquest, peró es sens dubte la millor. Les muntanyes segueixen al seu lloc i sempre hi haurà un altre oportunitat per aquest o qualsevol altre repte que et proposis. Ara ja tens experiència adquirida, i de ben segur que el que has viscut i estas visquent en aquesta expedició, t'haurà enriquit en molts aspectes, aixó sempre és un éxit en si mateix. Molts d'ànims, gaudeix de tot el que t'envolta, i sobretot, cuida't aquest refredat! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Gràcies a tots pel vostre suport, ara em toca des del camp base, fer de pont entre els nostres escaladors i tots vosaltres que esteu seguint l'expedició en viu i en directe.

    ResponElimina