divendres, 18 de juliol del 2014

UNA SOLA OPORTUNITAT

Crònica des del camp base: Les circumstàncies imprevisibles han fet que arribem a aquestes dates i que ens ho haguem de jugar tot a una sola carta: 23/07/2014.

Vam haver d'estar una setmana a Skardú esperant l'oficial d'enllaç, setmana perduda que ens hagués anat molt bé al camp base per consolidar el procés d'aclimatació. Això va fer que només arribar al base sortíssim cap amunt. Els que es van trobar més forts, entre ells el Xavi i el Joan Marc van aconseguir d'una tirada pujar a dormir al camp 3 a 7000 m, i uns altres van arribar fins el camp 2 a 6200 m, ambdós casos un fet excepcional que trenca qualsevol motlle normal d'aclimatació (aclimatació express).

Els que necessiten més temps, entre ells un servidor, vam optar per pujar al camp 1 a 5600 m, tornar al base a descansar per pujar de nou fins el camp 2 (aclimatació xup-xup). En la segona pujada havíem d'anar del base al camp 2 d'una tirada (1400 m i 12 hores). Jo no em vaig trobar bé i vaig parar a fer nit de nou al camp 1 amb la intenció de l'endemà assolir el camp 2, però va canviar el temps, de fet es va avançar 24 hores respecte la previsió, i vaig haver de recular. Aquest mal temps encara dura i la previsió és que remeti a partir del 20 de juliol.

Avui ens han confirmat que el 23 serà dia de sol i amb molt poc vent i que el 24 també serà bo, en canvi a partir del 25 la cosa potser es torna a complicar. Per tant només hi ha una opció començar a pujar el 20 per fer cim el 23 i baixar amb seguretat durant el 24.

Les incògnites són com estarà la neu després de 4 dies de mal temps? com estaran els camps d'alçada? com estaran les cordes fixes? Per sort els nostres xerpes nepalesos aniran per davant solventant tots els problemes i no estarem sols doncs també hi ha una expedició de polonesos, una de femenina andalusa, una d'alemanya i una d'un romanès. 

La darrera incògnita serà com ens trobarem nosaltres després de només poder fer una sola etapa d'aclimatació, els que van assolir el camp 2 i sobretot el camp 3 d'una tirada creiem que ho tenen bastant bé, la resta ja es veurà.


1 comentari: